maanantai 30. heinäkuuta 2012

Matkavalmisteluista!

Nyt niistä olemattomista lähtövalmisteluista.. Itse aloitin rokotuksista ja koska eipä ole rokotuskorttia pahemmin näkynyt, käväisin sitä lääkäriltä kysymässä. A-hepatiitti plus perusrokotukset (jäykkäkouristus, lavantauti, tuhkarokko ym.) on ainakin hyvä olla. Kysyin lääkäriltä B-hepatiittirokotuksesta ja sain kiusaantuneen vastauksen: "niin.. siis.. b-hepatiitti tarttuu.. mm.. veriteitse.. eli.. eli..." Eli eli vaikken ajatellutkaan Thaikuissa itselleni mm.. siis.. mitään.. öh.. matkaseuraa hankkia, on b-hepatiitirokotus hyvä olla esim. jos thaikkutreeneihin tai tatuointia ottamaan eksyy.

Malarian estolääkityksestä sen verran, että on epätodennäköistä saada koko tautia ja Thaimaassa on useita eri malariakantoja, joihin on eri estolääkitys. Yhtä tyhjän kanssa siis. Niin, ja luin jostain hyttyssavujen olevan hyviä bungalowien lattioilla!

Paikalliset hyttyset nauraa varmasti mut ja mun hyttyssavut maanrakoon.. Ilman taistelua en kuitenkaan antaudu!
Nyt on siis matkavakuutukset ja passit hankittu, apteekissa käyty, musiikit ladattu, talviturkkia kasvattaneet sääret epiloitu arvoiseen loistoonsa ja rinkkakin melkein pakattu!
Matkasuunnitelman suhteen ehdin jo luovuttaa, ei hommat mee muutenkaan ikinä suunnitelmien mukaan.

Näillä tsippaillaan pitkin maita ja mantuja.


Päiväreppuun niskatyynyhommeli, miniläppäri, passit ym., matkaopus, kamera, aspiriinia...
Muutaman viikon reissulle tuntuu turhalta pakata hirveästi. Muutamat perusvaatteet, elektroniikka (seuraavan reissun  hankintalistalle järkkäri!!), hygiNeenia ja kirjoja. Ja jos jotain puuttuu, niin paikan päältä saa kuitenkin ostettua ja vielä noin tsiljoona kertaa halvemmalla.

ps. mikään kirjoittamani ei sitten ole satavarmaa faktaa. Mitä noihin rokotuksiinkin tulee, niin ei henkeänsä kannata mun kirjoitusten varaan luottaa :D

pps. yllättävän paljon olen näköjään aikaseksi saanut. Odotin tästä postauksesta lauseen mittaista.

-Laura


1 kommentti:

  1. Täähän on kivaa luettavaa, mielenkiinnolla jo oottelen lisää reissubloggauksia :) Hyvää reissua! Take care! -Anne

    VastaaPoista