keskiviikko 13. marraskuuta 2013

8-9.11.-13

Dimana tuli hostellille joskus kuuden maissa. Syötiin jotain överimakeeta metsämansikkahilloa suoraan purkista ja lähdettiin verensokerit ja mieli korkealla metrolle. Dimana osaa venäjää ja on käyttänyt aiemminkin Moskovan metroja, joten tällä kertaa metromatka meni vähän sukkelammin. Saavuttiin rautatieasemalle ja mentiin suoraan lipputiskeille. Lipputiskeillä oli samoja myyjiä kuin edellispäivänä ja kaikki varmaan toivoi, etten tuu taas sönkkäämään jotain niiden luukulle. Olin varmasti tosi polleen näköinen kun tulinkin nyt apuvoimien kanssa. Pienen jonotuksen jälkeen sain lipun seuraavalle päivälle eli lauantaille. Jesjesjes!
Tukka vähän hapsottaa, mutta ainakin mulla on liput Siberiaan!

Lippujen ja perjantain kunniaksi mentiin Dimanan kanssa hostellin lähelle Englantilaiseen pubiin yhdille olusille. Olisin ottanut lasin viiniä, mutta eivät myyneet kun ei ole tarpeeksi ikää. En oikein ymmärrä tätä Venäjän anniskelukulttuuria. Niin, ja missään ei kysytä henkkareita vaan pelkästään ikää. Käytiin vielä kaupasta ostamassa yhdet oluet ja mentiin hostellille istumaan iltaa muiden kanssa.

Joku sitten kysyi, että osaanko ollenkaan venäjää. Ja osaanhan mä; niaapponamanimei! Kaikilla oli huisin hauskaa, jostain taisi kuulua "not even close...". Tutustuin siinä Pietarissa asuvaan Anastasiiaan, joka oli Moskovassa viikonloppulomalla. Pyysi mua seuraavana päivänä kanssaan moikkaamaan Leniniä ja katsomaan lisää sipulikirkkoja. Voi, en tiennytkään mihin ryhdyin. Mentiin nukkumaan ja Anastasiia kertoi olevansa entinen opas ja luetteli vaikka mitä suunnitelmia seuraavalle päivälle + huomasin Anastacian sängyllä pienen pinon Moskova-oppaita ja karttoja...Hostellin keittiöstä


Koko seuraava päivä meni kuntoillessa pitkin Moskovaa. Oli kyllä hauska päivä ja en olisi varmaan edes viikossa saanut niin paljon irti kaupungista mitä sain tällaisen mukavan venäjää puhuvan oppaan kanssa. Käytiin Kremlinissä, (mutta ei ehditty treffeille Leninin kanssa :( ), syömässä, kirkoissa, silloilla ja illalla vielä jossain kukkulalla ja yliopistolla, mistä oli huisit näkymät. Illalla vielä kahville ja sitten hostellille nopeesti varaamaan hostelli Irkutskista ja hakemaan rinkkaa.Kremlin

      
Meikä ja Anastasiia 
  
Moskovan valtionyliopistoArbatSumma summarum; Moskova oli iso, ruuhkaisa, mun mielestä ihan kauniskin kaupunki ja kyllä tykkäsin!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti