keskiviikko 6. marraskuuta 2013

привет!

Huhhuh! Reissu on alkanut mitä parhaiten, mutta ennen kun alan kertomaan seikkailuista, voisin valoittaa niiden valmistelusta.

Mistähän aloittaisin... Varmaan päätöksestä. Kaikkein vaikein ja aikaa vievin valmisteluvaihe mulla oli päättää lähteä, sen jälkeen kaikki sujui jotenkin vaan itsestään.
Ihan ensin päätin vaan lähteä jonnekin vähän pidemmäksi aikaa. Ajattelin, että joku aupair-homma ois varmasti helpoin ja nopein tapa päästä maailmalle. Laitoin sellasen ilmotuksen http://www.aupair-world.net/  :iin ja otin yhteyttä Australialaiseen perheeseen, joka vaikutti melkoisen mukavalta. Tää perhe tarvitsi kuitenkin apua vasta tammikuussa ja ite olin valmista kauraa jo lokakuussa. Päädyin sitten tallaiseen välivaihtoehtoon, että lähden marraskuun alussa johonkin Aasiaan ja siitä sitten tammikuussa Ausseihin.

Mä en todellakaan muista mistä sitten tää Venäjä/Siperia-viritelmä sai alkunsa :D Ostin sellaisena heräteostoksena junalipun Moskovaan, siitä se kai jotenkin lähti. Sen jälkeen laitoin netissä hakemuksen Australian viisumia varten (http://australia.gov.au/), hinnaksi tuli n. 250 e. Sitten marssin Kirkkonummelle laittamaan hakemusta Mongolian viisumia varten, se oli valmis viikon päästä ja kustansi n 50 e. Sen jälkeen varasin Moskovasta hostellin (http://faro-hostel.com/) ja pyysin niiltä kutsun Venäjän viisumia varten. Venäjän viisumin saa haettua ainakin Helsingin Kampista, Venäjän viisumikeskuksesta. No olin siihen kutsuun pyytäny ihan väärät päivämäärät niin se meni vähän uusiksi, mutta sain vihdoin sen Venäjän viisuminkin. Sen hinnaksi tuli myös n. 50 e. Lopuksi painelin Kiinan suurlähetystöön Helsingin Kulosaareen ja jätin sinne mun viisumihakemuksen. Pieni kiinalainen virkailijamies pyöritteli vähän silmiä, kun ei mulla ollut mitään lippuja tai lappuja. Onneksi muutaman lauseen mittainen matkasuunnitelma ja yhden yön hostellivaraus riitti pienelle miehelle. Jätin hakemuksen keskiviikkona ja viisumi oli valmis maanantaina, päivää ennen lähtöä... Kiinan viisumin hinnaksi tuli 60 e.

Ainakin Venäjän viisumia varten tarvitsin matkavakuutuksen, otin sitten saman tien koko vuodeksi Lähitapiolasta kattavan sellaisen. Hintaa vakuutukselle tuli 600 e, tuli pieni lovi reissubudjettiin -.-

Reissuvalmisteluihin kuului myös säästäminen, vuokrasopimuksen irtisanominen, kimpsujen ja kampsujen roudaus sukulaisille (Kiitos äippä ja veikka+veikan vaimoke sekä mummi!) sekä kaikkea pientä hommaa. Rokotuksia mulla on peruspoliot ja sitten hepatiitti A ja B, muistaakseni.

Itse kaipailin ja etsiskelin netistä kaikenlaista tietoa näistä viisumeista yms. Nyt pistän hyvän kiertämään, jos näistä mun sepustuksista jotain hyötyä jollekin olis.Ps. rakkahat, laittakaa osoitteita niin voin lähetellä postikortteja!


 -Larenzo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti