perjantai 8. marraskuuta 2013

Moskovassa!

Reissu starttasi siis 5.11. Hyppäsin illalla Tolstoi-junaan ja matkustin yön yli neljän hengen hytissä kahden venäläisen naisen kanssa. Parin tunnin päästä tarjottiinkin jo ensimmäiset vodkat ja vaihdettiin mailiosoitteet! Mites se viikon junamatka Venäjän halki... Vainikkalan kohdalla seuraan liittyi vielä kolmas venäläinen nainen. Junan henkilökunta puhui melko nihkeästi englantia, passit ne vei ja antoi lappusia täytettäväksi, passi tuli takaisin ja osa lapuista jäi rajalle. Aamulla juna saapui Moskovaan joskus ennen yhdeksää, ensimmäisestä etapista selvitty siis mallikkaasti.


Aamusumppien jälkeen lähdin kera rinkkani suunnistamaan punaiselle torille, ilman karttaa tietenkin. Torit ja kirkot löytyi muutamien viittomien siivittämänä. Torilta otin taksin hostellille (äiti; en tiedä oliko virallinen vai ei, mutta selkää jomotti ja jalkoihin sattui!)

Punainen tori

Loppuillan olin hostellilla ja kävin vähän kävelemässä tässä lähellä. Hostellissa on yhteinen keittiö ja oleskelutila, missä tutustuu mukavasti ihmisiin, suurin osa on ilmeisesti opiskelijoita.

Arbat Street

Hostellin parvekkeelta

7.11.2013
Seuraavana aamuna olin laittanut kellon soimaan joskus 08.00, mutta mulla tuli joku oikosulku tän aikaeron kanssa ja ajattelin kellon olevan vasta 06.00. Nukuin sitten yhteentoista. Aamupalan jälkeen lähdin venäjänkielisellä metrokartalla metsästämään Jaroslavlin juna-asemaa. Yritin kovasti soluttautua joukkoon, mutta taisin näyttää niin turistilta kuin voi. Ainoastaan vyölaukku uupui. Löysin kuitenkin aseman ja vielä muutaman englanninkielisen kyltinkin sieltä. Turhaan innostuin, vietin asemalla nimittäin yli 2 tuntia yrittäen ostaa lippua Irkutskiin. Jossain välissä kävin kirjoittamassa sanakirjojen avulla venäjäksi lapunkin lipputiskien rouville. Ei auttanut. Yksi mongolialainen nainenkin yritti auttaa mua tulkkaamisessa, mutta hänkään ei puhunut englantia niiin... :D Luovutin ja lähdin lampsimaan takaisin hostellille. Illalla juttelin yhden samassa huoneessa asustelevan Dimanan kanssa pienestä kielimuurista ja Dimana tarjoutui lähtemään seuraavana päivänä auttamaan lipun ostossa.8.11.2013
Tänään oon nukkunu taas pitkään ja hartaasti, syönyt, mennyt takaisin pötköttelemään, käynyt kaupassa ja nyt oottelen, että Dimana pääsee töistä ja sitten toinen yritys! Aloin vaan pohdiskelemaan, että mitenköhän se lippujen osto siellä Irkutskissa sitten...

Ainiin, viisumin rekisteröinnistä; eli viisumi pitäisi rekisteröidä 7 työpäivän kuluessä Venäjälle saapumisesta. Viisumin rekisteröinnistä on ilmeisesti vastuussa kutsun lähettänyt taho, eikä turistia kai voi rekisteröinnin puuttumisesta sakottaa. Monet on kertonut, että ei ikinä rekisteröi viisumejaan, eikä mitään ongelmia ole tullut. Itse en halunnut ottaa riskiä, että joutuisin jäämään jonnekin Venäjän ja Mongolian rajalle olemattomien venäjän kielen taitojeni kanssa selvittelemään jotain viisumihässäkkää. Hostelli siis rekisteröi mun viisumin pientä maksua vastaan ja tähän menee noin 2-3 päivää.

-Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti