tiistai 20. syyskuuta 2016

Kytäjää ja kierroksia ja kekkosia

Oltiin vanhaakin vanhemman ystävän kanssa retkeilemässä Kytäjän Iso-Heiskarilla. Oon ollut Kytäjällä retkeilemässä ja kiipeilemässä useaan otteeseen ja alueenahan se ei kovin iso ole, mutta en  silti ikinä onnistu löytämään paikkoja mitä etsin. Mutta toisaalta, niin löytyypähän aina jotain uutta. Nyt päädyttiin parkkipaikalta jokseenkin opasteita seuraamalla kolmen kilsan päähän Iso-Heiskarille vai onkohan se Haiskari. Ihana paikka ja ihan todella hulppeat fasiliteetit; löytyy ikkunallista(!!!) ulkohuussia, löytyy laavua, löytyy notskipaikkaa, notskipaikalta löytyy grilliritiläsysteemi, löytyy penkkiä, löytyy pöytää, löytyy järveä vaiko lampea, löytyy laituria...

On jotain niin terapeuttista istua nuotiolla ja paistella vihiksiä, laulella nuotin vierestä ja nauraa vedet silmissä tyhmille jutuille ja sit käpertyä pipot päässä makuupusseihin nukkumaan ja kuunnella metsän ääniä.  Jotka varmaan jäi meidän hihittelylle kakkoseksi. Ja syysretkeilyssä on parhainta kun aamulla herää ja on sellainen ihanan kuulas ja raikas ja utuinen aamu! Ja jos oltais muistettu ottaa kahvia, niin se olis kans luultavasti ollu parasta. Kerrassaan kiva reissu! Vaikka ei ollut kahvia. Mä rakastan kahvia.


Full moon!
Toinen paras juttu on, että saan viettää seuraavat kaksi viikkoa enemmän tai vähemmän ulkona Norjan vuoriston ja Lapin vaelluksen merkeissä. Meen moikkaamaan mun veljeä JEEJEE Lofooteille ja sen jälkeen ystävän kanssa Lappiin Karhunkierrokselle. JOKA EI MUUTEN OLE KIERROS?? Olin ihan hämmentynyt, kun tajusin että kierros ei välttämättä ole kierros, enemmänkin Karhunsuorareitti. Uskomatonta miten tälläisen pienen tytön pientä päätä pitää tämmösilläkin hämmentää. Opin myös, että Kekkonen onkin Urho Kaleva eikä Urho Kalevi. Kaikkea sitä oppii ku vanhaks elää.


Translation for Ashley and Adriana:  So went camping nearby my hometown, the place is called Kytäjä and it's full of forest and little lakes and climbing spots. There is just something so therapeutic and magical to sit by the bonfire with an good old friend, sing some songs (that must be the opposite of therapeutic for everyone else) and just laugh about stupidest things and that is okay, coz nobody hears those stupid things when you are in the middle of the forest. And the best part of camping is to crawl into the sleeping bags and giggle like a little girls and then just listen the forest and fall asleep while doing that. Oh! And those chilly autumn mornings with a hot cup of coffee! Which we didn't have. But we did have cups. No coffee. No. Coffee. But that's alright.

So glad that I'm gonna spend my time more or less outside for the next two weeks. First week in Norway at my brother's place and then one week hike in Lapland. Bring it!

Laura
paatunut eränkävijä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti