perjantai 3. elokuuta 2012

Maiseman vaihdos

Löysin kivan ruokapaikan, jossa wifi. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

No niinhän se mun yksi ja ainoakin suunnitelma (Bangkok - Khao Yai) muuttui ja lähdenkin tänään Etelä-Thaimaahan, Koh Taolle. Siellä on vissiin aika paljon turisteja, joten siitä vaihdan varmaan jollekin rauhallisemmalle saarelle. Majapaikkaa en aio varata etukäteen, vaan sieltä sitten katon jonkun.


Bussi Koh Taolle lähtee kahdeksalta illalla ja on joskus seuraavana päivänä perillä. Täällä on tosi paljon itsestä kiinni, miten ja millä hinnalla matkustaa. Thaimaassa on esim. valtiolla omat juna- ja ilmeisesti bussiyhteydet, joilla pääsee halvemmalla. Eli jos jaksaa itse nähdä vähän vaivaa ja varata matkat itse, pääsee yleensä halvemmalla. Itse olin laiska plus tuli hetken päähänpisto, niin otin ton bussimatkan sellasesta katuhommelista. Pakko on nopeesti lähtee johonki, en tykkää yhtään tästä Bangkokista. 

 Illalla kieltämättä mietin, että mihin soppaan oon lusikkani laittanu. Joskus seitsemältä kun tulin hotellille, oli ihan pimeetä. Hotelli oli vielä vähän syrjässä ja olin vahingossa buukannu sen vasta seuraavalle päivälle. Ullatus Ullatus mun luksushotellissa oli kuitenkin tilaa jo heti seuraavalle yölle. Lähdin sitte vielä yksin haahuilemaan ja syömään. Unikaan ei tullut myöhemmin, joten valvoin koko yön mietiskellen jatkopaikkaa. Lähdin jo seittemältä aamulla tsippailemaan, ja voi kuinka valosalta elämä näytti edellisen illan ja yön jälkeen. Tohon aikaan ei oo vielä paljoa liikennettä vaan jotenkin ihanan rauhallinen ja tyyni fiilis. Nappasin aamupalaksi tuoreita hedelmiä ja menin hörppimään aamukahvia. Vaikeaa tottua siihen, ettei oo mikään kiire mihinkään. Aamukahviltakin olin kiirehtimässä pois, enkä ees tienny minne. Siispä istuin varmaan tunnin yhtä kahvia juomassa. Ja hyvä näin, sillä viereiseen pöytään tuli mukava ranskalainen vanhempi pariskunta ja jäin niiden kanssa juttelemaan. Kävin myös tuk tukilla kiertelemässä muutamat nähtävyydet, ja ne riittikin loppureissuksi! En kyllä enää ikinä ota tuk  tukkia. Monilla niillä on sponsorit ja jos ne vie ostavia turisteja tiettyihin paikkoihin (vaateompelimot, turisti-infot, korukaupat..), niille annetaan bensalippuja. Oon kuullu tästä aiemminkin, mutta menimpä silti ja ihan hienoissakin paikoissa käytiin. Kyyti maksoi 20 bahtia (n. 50 senttiä) ja käytiin kuitenkin neljässä eri paikassa. Jossain vaiheessa sitten löysin itseni turisti-infosta selittämässä etten tarvitse matkaa mihinkään. Ei ollut tuk tuk-kyyti enää yhtään niin lepposaa tämän jälkeen, hyvä ettei töyssyissä pää kolahdellu kattoon. Viisaampana taas eteenpäin.


Vielä kamat reppuihin ja tossua taas toisen eteen! 

-Laura 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti